vrijdag 3 juli 2009

Andijvie

Voor vandaag gekarameliseerde-meiraapjes en een
Andijvie ovenschotel met gegrilde lamsspiesjes,
van de bbq.

1/2 kg aardappelen
1 kleine krop andijvie
75 gram geraspte pittige kaas
boter en 2 eieren
peper en zout

Aardappelen schillen, in plakken snijden, 5 minuten koken en afgieten.

Andijvie wassen en in repen snijden. Blancheer de andijvie in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken.

Klop de eieren los met 50 gram geraspte kaas en schep dit door de andijvie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Schep de aardappelplakken in een beboterde ovenschaal en verdeel het andijvie-eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en verdeel er wat klontjes boter over.

Zet de schotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200ÂșC.

Lekker genieten van al het moois wat de natuur ons bied... is het niet geweldig? Bloemen en groentes in en uit eigen tuin.


Op bovenstaande foto mijn zelfgekweekte spaanse magriet die bezoek heeft.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen